Cele mai bune CMS-uri pentru crearea unui site

Atunci când creaţi un site, cea mai simplă metodă de adoptate e folosirea CMS-urilor (Content Management System). Un CMS este o platformă care vă va ajuta să creați un site rapid, fără a fi nevoit să scrieți scriptul de la zero. Există multe CMS-uri disponibile, dar, în general, când utilizatorii dezbat care este cel mai bun CMS, următoarele trei platforme intră în conversație.

WordPress

Cea mai populară platformă când vine vorba de web development. În ciuda faptului că platforma este ideală pentru bloggeri, aceasta este foarte flexibilă şi poate fi folosită şi în alte scopuri. Există o mulțime de plugin-uri şi teme disponibile pentru a vă putea customiza site-ul. Platforma are un avantaj major prin faptul că nu e nevoie să fiți expert în domeniu pentru a putea să construiți un site. Scriptul este relativ ușor de instalat şi veți putea să vă concentrați atenția asupra articolelor, fără să vă bateți capul cu aspecte ce țin de coding.

Drupal

Drupal oferă un nivel de control foarte mare asupra site-ului, fiind un CMS avansat. Totuși acesta poate să fie şi un aspect negativ pentru unii utilizatori, deoarece Drupal necesită mai mult timp de acomodare. Platforma este foarte flexibilă şi nu necesită cunoaștere de limbaje de coding specifice. Mai mult, este foarte SEO-friendly şi oferă un sistem de securitate foarte bun.

Joomla

Joomla nu este la fel de ușor de folosit de începători precum WordPress-ul, dar poate fi mai ușor de manevrat față de Drupal. Acest CMS este ideal pentru site-uri care au mulţi membrii, sau chiar şi pentru magazine online. Joomla e puțin mai customizabil față de WordPress, permițând userilor (spre exemplu) să aleagă diverse layout-uri şi teme pentru fiecare pagină. Astfel de opțiuni avansate fac Joomla să fie un CMS popular, însă faptul că nu este la fel de ușor de folosit precum WordPress face această platformă să fie mai puțin folosită de începători.