Cum să-ţi faci site-ul mai user-friendly

Atenție la viteză

O metodă foarte bună pentru a face un site mai atractiv pentru useri este ca viteza acestuia să fie îmbunătățită. Utilizatorii se așteaptă ca site-urile să se încarce rapid. Mai mult, în timp ce așteaptă ca site-ul să se încarce aceștia pot să deschidă un nou tab şi să-şi continue ‘surfing-ul’ online şi să abandoneze complet site-ul dumneavoastră. Un exemplu bun este VladCazino sizzling datorită vitezei paginii. Dacă site-ul nu s-ar încărca la fel de repede, atunci jucătorul şi-ar pierde din interes şi şi-ar căuta alte jocuri la care să parieze.

Navigare ușoară

Creatorii unui site au libertatea să-l facă pe cât de sofisticat şi atractiv doresc. Totuși, dacă site-ul e greu de navigat atunci vizitatorii nu vor fi impresionați. Navigarea trebuie să fie intuitivă, deci utilizatorii nu ar trebui să se piardă în paginile site-ului. Rubricile şi titlurile paginilor trebuie să fie aranjat în așa fel încât vizitatorul să poată să găsească pagina dorită rapid şi fără probleme. În cazul site-urilor cu mult conținut, articolele şi categoriile trebuie aranjate astfel încât utilizatorul să nu se piardă.

Importanța feedback-ului

Cel mai simplu mod prin care să vă îmbunătățiți site-ul este să ascultați părerea publicului. Având în vedere că schimbările la site au loc pentru a perfecționa experiența utilizatorului, cel mai bine este să-l întrebați chiar pe utilizator. Întrebați vizitatorii site-ului ce ar schimba la interfața acestuia şi ce sugestii au pentru a face site-ul mai user-friendly. Acordați atenție părerilor vizitatorilor şi încercați să rezolvați orice probleme au aceștia cu site-ul şi adaugați noi funcții conform dorințelor acestora.

Acordați atenție telefoanelor mobile

Multă lume folosește smartphone-ul pentru a naviga pe internet, așadar, pentru a crea o experiență mai bună pentru acei useri, site-ul trebuie să fie optimizat pentru mobil. Smartphone-urile sunt suficient de puternice pentru a afișa orice tip de site, dar dacă acesta nu este optimizat pentru mobil, experiența userului va fi una relativ neplăcută (textul nu va fi afișat corespunzător, navigarea va fi mai complicată, unele funcții nu vor fi disponibile, etc.)

Scoateți în evidență anumite elemente

Dacă site-ul dumneavoastră oferă anumite fișiere pentru download, acest lucru trebuie să fie făcut vizibil. Orice ‘call to action’ trebuie să iasă în evidență, fie că vorbim de „înregistrează-te acum”, „descarcă aici”, „Contactează-ne”, etc. Dacă aceste elemente sunt evidențiate, utilizatorul va avea o experiență mai plăcută. Pe de altă parte, în caz că aceste elemente sunt greu de găsit, lucrurile pot deveni frustrante şi vizitatorul poate pur şi simplu să închidă pagina.