Cum să vă promovați site-ul – 4 metode folositoare

Având în vedere că există un miliard şi jumătate de site-uri pe internet, nu e ușor să faci un site care să iasă în evidență. Promovarea unui site este foarte importantă. După ce design-ul site-ului a fost perfecționat, conținutul a fost adăugat şi site-ul a fost optimizat pentru motoarele de căutare, urmează etapa de promovare. Indiferent dacă site-ul are o calitate superioară, dacă nu e promovat atunci publicul nu are cum să afle de el.

Rețelele de socializare şi forumuri

Când vine vorba de promovare şi marketing, aceste două medii sunt ideale. Este recomandat ca site-ul dumneavoastră să aibă conturi pe multe rețele de socializare populare, şi să fie prezent pe acele conturi. Asta înseamnă că va trebui să postați conținut pe acele conturi, să răspundeți la întrebări şi să interacționați cu publicul dumneavoastră. Acest lucru e valabil şi pentru forumuri. Evident, spam-ul este o metodă care nu e recomandată şi care va face mai mult rău decât bine. Căutați forumuri specifice nișei dumneavoastră, unde puteți să vă promovați site-ul. Mai mult, dacă vreți să investiți bani în publicitate, atunci puteți să cumpărați reclame pentru promovare, atât pe platforme precum Facebook sau pe forumuri private.

Influenceri şi blogging

Acestă metodă poate fi aplicată produselor, serviciilor, dar şi site-urilor web. Puteți să vă promovați site-uri prin persoane care au un număr mare de urmăritori online. Fie că vorbim de YouTuberi sau persoane cu un număr mare de followeri pe Facebook, Instagram sau Twitter, aceștia pot fi contactați pentru a vă promova site-ul. O altă metodă este „guest blogging-ul”. Această metodă presupune postarea de articole pe site-uri populare unde puteți să vă promovați site-ul la sfârșitul articolului. Mai mult, puteți face chiar dumneavoastră guest blogging, adică să invitați alte persoane să posteze articole pe site-ul dumneavoastră. Șansele sunt că persoanele care au contribuit cu articole vor atrage un anumit număr de vizitatori interesați de articolele postate.

E-mail marketing

Aceasta poate să fie o metodă foarte puternică de a vă promova site-ul. Mai mult, este o metodă prin care vă puteți asigura că vizitatorii site-ului vor deveni un public loial. Metoda implică pur şi simplu trimisul ocazional de e-mailuri sub formă de newsletter, prin care îi informați pe cei interesați de site-ul dumneavoastră despre noul conținut. Este important ca e-mailul să fie bine scris, şi să nu aveți o campanie agresivă – adică să nu trimiteți 10 e-mailuri în fiecare zi.

Reddit

O platformă unde puteți da share conținutului dumneavoastră este Reddit. Este important să nu faceți spam şi să vă găsiți un sub-reddit potrivit nișei dumneavoastră, altfel riscați să aveți contul închis sau să nu vă fie site-ul luat în serios. Puteți posta ocazional link-uri către articolele interesante pe care le aveți pe site, şi sunt șanse să transformați anumiți useri de pe Reddit în vizitatori ai site-ului dumneavoastră.